Julkalkon med tillbehör

Undvik extrakilona i jul

Julen närmar sig med stormsteg och förutom släktträffar, Kalle Anka och paket så innebär denna tid mängder av mat och sötsaker. För alla kakälskare är detta både en underbar tid samt lite av ett helvete. Att hålla sig ifrån alla dessa frestelser är näst intill omöjligt för många av oss och de där extrakilona som ofta sätter sig runt våra midjor över jul kan vara svåra att undvika.

Här får ni bra hjälp och tips för ökad ämnesomsättning som gör att det faktiskt går att äta vissa sötsaker utan att allt fastnar på magen. Under julen ska man självklart unna sig att äta gott och mycket och det är nog inte många som är villiga att stå över godsaker som knäck, choklad, lussebullar och pepparkakor bara för att det råkar vara lite onyttigt. Nej under julen hör det till att njuta fullt ut. Varför inte se till att ta långa härliga promenader efter middagar och fikastunder istället för att avstå från mat och fika? Att röra på sig och kanske dessutom ta hjälp av piller som ökar din ämnesomsättning kommer garanterat ha en positiv påverkan på midjemåttet.

”Att börja banta efter utsvävningarna kring julbordet är lönlöst. För den som verkligen vill gå ner i vikt gäller det att ställa om hjärnans belöningssystem, annars visar vågen snart samma siffror igen.
Starta dagen med en frukost som inte får blodsockerkurvan att rusa i höjden. Gröt och surdegsbröd håller dig mätt länge – corn flakes, fralla och juice gör att du snart blir hungrig igen.

Vad man äter avgör hur mycket man äter och korta kolhydrater får oss att snart jaga efter mer mat igen. Vi bör i stället börja måltiden med något fett så att vi lättare blir mätta, enligt Martin Ingvar.”

Scroll to top