Trender med kaffe

Får det lov att vara en kopp java, en Amerikanare, en latte med sojamjölk eller varför inte gör ditt egna goda med en spännande kapsel där du kan välja mellan otroligt många smaker?

När det kommer till kaffe kan vi i Sverige inte annat än säga att vi är otroligt bra på att dricka kaffe. För visst är väl det gott? Vi är ett av de bästa länderna i världen så det är egentligen ett under att vi kan se trötta människor på perrongerna på vardagsmorgnarna. Men hur kommer det sig att vi i Sverige blev så betuttade i just kaffe. Kanske är det av den enkla anledningen att det är gott, och är någonting gott och enkelt, och bra för hälsan så får det en snabb och naturlig spridning. För, att vi i lilla Sverige står för 1% av all kaffekonsumtion är ganska fantastiskt. I andra mått så betyder det att varje svensk konsumerar nio kilo kaffe om året.

Från perkolatorn till nespresso-kapslar

Vi har kommit en lång bit på vägen från att vi kunde se Emils pappa sitta och dricka kaffe med en sockerbit ifrån kaffefatet till att vi nu smidigt och enkelt beställer kapslar till nespresso-maskinen online. Ja, det blir både enklare och godare. Och det är en utveckling som vi verkligen gillar. Och att vi nu kan läsa att kaffepriserna kan komma att sänkas på grund av bra skördar får våra kaffeögon att gnistra. Då kan vi med lätthet unna oss en extra kapsel efter maten. För det är precis det många svenskar gör: köper upp sig på olika smaker i form av olika kapslar som de stoppar ned i sina espressomaskiner för att få fram en härlig dryck av önskad smak och styrka. När det förut var en lyx att ha en espressomaskin i hemmet är det nu en självklarhet och det finns en enorm marknad där ute som väntar på att vi ska lägga händerna på deras produkter.

Välj och vraka

Nu handlar det om så mycket mer än att bara brygga sitt kaffe i den vanliga kaffebryggaren. Nu handlar det om att du ska ha en tilltalande maskin som du känner förtroende för och som du längtar efter – och som aldrig står tom på kaffekapslar. Det har ploppat upp allt från exklusiva butiker där du köper ditt kaffe, till att du kan handla det på din lokala matbutik. Men, det kanske smidigaste alternaivet är att köpa ditt kaffe online så du kan välja ifred och ta all den tid på dig. För tid är något vi behöver när det finns ett så stort utbud.  Och glöm inte att hålla utkik efter de smaker som kommer i begränsad upplaga. Du vill väl inte missa en spännande hasselnötssmak som sedan försvinner ut ur sortimentet. Något annat som är viktigt är att inte glömma bort din magen, för dessa kapslar kommer i många olik smaker och styrkor. När du vet vilken typ av styrka som du passar bäst med så är det bara att välja och vraka bland de spännande namnen. Sedan är det alltid lite extra kul att fördjupa dig i en viss kaffesort för att skapa ännu starkare band till ditt kaffe. För vi lovar att kaffet är något som aldrig kommer svika utan följa dig livet igenom.

Scroll to top