Starta trädgårdscafé – det här behöver du tänka på

När våren kommer ska trädgården göras redo för att slå sig ner i för att ta en kopp kaffe. Varför inte starta ett trädgårdscafé och göra det till världens mysigaste plats att fika på? Vi berättar vad du behöver för att köra igång!

När solen tittar fram på våren och ger ifrån sig värme vill vi inget annat än att sätta oss utomhus och njuta med en kaffe i handen. Om du funderat på att starta ett trädgårdscafé är detta den perfekta tiden att göra slag i saken. För att göra caféet mysigt och trevligt finns det många saker att inreda caféet med för att skapa en idyllisk känsla. Läs mer om Garden Store där du kan hitta inredning och trädgårdsprylar för ditt nya trädgårdscafé. 

Fokusera på att skapa unikhet

I trädgården finns det många möjligheter och bra förutsättningar när det kommer till att starta ett café. Det är viktigt miljön speglar din smak för att göra caféet unikt. Utifrån dina praktiska behov, exempelvis hur många sittplatser du ska ha, kan du börja leta möbler. Soffor, stolar och bord är en bra början, för att sedan komplimentera med dynor, krukor och växter. Fokusera sedan på dekorationer för att skapa din egna nisch i caféet, det kommer göra att det känns mysigt och trevligt. 

Många som driver eget café väljer att odla egna örter och växter som de använder som både ingredienser i bakverk och dekoration runt om. Med egenodlat kan du få till bättre smaker i matlagningen och bakningen och det är dessutom rogivande att pyssla i trädgården. Om du vill satsa på att ha mycket hemodlat att bjuda på kan du plantera rabarber och hallonbuskar för att sedan kunna bjuda på hemmagjorda bärpajer. 

Var förberedd på olika väder

Det är inte alltid det är fint och behagligt väder, utan det kan bli för varmt eller regnigt. Se till att vara beredd på olika väderlekar för att göra caféet tillgängligt för kunder under alla typer av förhållanden. För att skydda mot starkt solsken kan du använda dig av parasoll som kan tas fram snabbt. För en mer permanent lösning kan du ställa upp en paviljong eller ett partytält där du har en sittgrupp som alltid skyddar mot regn och sol. 

Scroll to top