Starta ett Café

Snart är våren här och caféer, såväl gamla som nya runt om i landet kommer snart att öppna. Är du en av dem som ofta går på café på sommaren och trivs med det?

Du har kanske någon gång funderat när du väl sitter där på stolen, hur det är att driva ett café. Det kan vara så att du precis har slutat ditt jobb av någon anledning och behöver en ny start och känner att ett café är rätt väg att gå. Det finns bara ett problem, du vet inte hur du ska starta upp det.

“Det du ska börja med på vägen mot ditt eget café är att skaffa ett tillstånd för det.”

Vägen till ditt Café

Det du ska börja med på vägen mot ditt eget café är att skaffa ett tillstånd för det. Tillståndet kan du söka på nätet eller i din kommun. Under tiden du får detta beviljat så bör du leta efter en lokal som du kan hyra när du väl har fått ditt tillstånd. När allt är klart så måste du inhandla möbler för att komma i gång. Kanske har du sparat pengar för just detta tillfälle, annars kan du ha ansökt om ett lån i förväg. Du ska dessutom bestämma en meny som visar vad du kommer att sälja på ditt café.

Nästa steg är att komma på ett namn att kalla caféet och annonsera efter medarbetare som du kan anställa för att hjälpa dig driva det. Du ska också marknadsföra dig för att folk ska veta om att ditt café kommer finnas och det kan du göra genom att lägga ut annonser i tidningar och på sociala medier. Det kan vara lite trögt i början. Men ju fler som vet om att ditt café finns, ju större chans finns det att du får fler kunder.

 

Scroll to top