Så ska du tänka när du väljer matkasse

Genom att använda matkasse hem kan få längre tid på jobbet, hinna träna innan middagen och få mer tid till att umgås med dina barn.

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om hur du kan slippa middagsstressen, bland annat genom att använda dig av tjänsten “matkasse hem”. Vilket det numera finns flertalet leverantörer av.

Det kan dock vara lätt kostsamt med matkasse hem, speciellt om en inte använder det som en bör. Många är det som vill försöka äta bättre och stressa mindre som börjar med matkassen men sedan inte orkar laga den mat som kommer. Istället blir det då mängder av mat över som sen måste kastas eftersom den aldrig blir tillagad. Det är någonting som i längden blir otroligt kostsamt och dessutom inte är miljövänligt. Dessutom kostar tjänsten att få maten levererad hem vilket gör att det även är något dyrare att använda det än om du själv tar dig till och från mataffären. Men om du däremot väljer att köpa din matkasse och använder den på rätt sätt – kan du lätt tjäna in lite pengar då du inte köper onödiga saker som lockar när du handlar.

Stor prisskillnad

Det är även bra att vara medveten om att det kan vara en stor prisskillnad beroende på vilken matkasse du1153256-vegetable-shopping väljer att köpa. Dessvärre är det stora prisskillnader beroende på var i Sverige man bor, enligt en undersökning som presenteras här, är det billigast att handla i Skaraborg medan de som bor i Västerbotten får betala som mest. När du ska bestämma dig för vilken matkasse som du främst föredrar ska du ta med flera saker i beräkningarna. Bland annat ska du fundera över vad du får i kassen (vissa kassar har inte inkluderat basvaror), vilken tid på dagen som kassen kan levereras, hur stor variation det är på måltiderna och om det är enkelt att ändra i beställningen. Glöm inte heller viken av det personliga bemötandet när du får din matkasse hem, det är vissa leverantörer som har bättre service än andra och det är självklart en viktig del att ha i åtanke.

Posted in Mat
Scroll to top