Interiör från café i Stockholm

Övning ger färdighet

Tänk att få äga ett litet café där det serveras nygräddade bullar, bröd och andra saftiga bakverk. Det är en dröm för många människor, och en dröm som kräver övning när det kommer till att baka bra bröd.

För att bli riktigt bra på något så handlar det om att man ska ha en portion passion, lite inspiration och även en del uthållighet och ett tankesätt där allt inte ska bli till perfektion på bara en natt. Tänker du att det ska ske på en gång så kommer du att bli besviken och ta dig vatten över huvudet. Och handen på hjärtat, hur roligt skulle det vara om allt gick som på räls och blev klar bara genom att snurra ett varv? Hårt arbete är det som gör att vi finner den största njutningen. Men, det viktigaste att fokusera på är att lyckas erbjuda ett bra och lockande sortiment av godsaker som får kunderna att bli stamgäster.

Börja med bra recept

För att bli en bra kock eller en bra konditor handlar det om att använda sig av bra råvaror och att känna till olika smaker och veta hur de fungerar tillsammans för att skapa fina melodier i munnen. För att bli en stjärna handlar det om att övning ger färdighet och att baka, baka, baka. Börja med att finna fina recept från matklubben för att komma igång och hitta ett sug över vad du själv går igång på. På deras sajt finns det även ett forum där du kan vara aktiv eller bara läsa vad andra delar med sig av när det kommer till bakverk – men självfallet annan typ av mat också.

Så, ta ett steg i taget och börja med att ha en bra grund och känn dig peppad. Då är det bara ut och leta passande lokal så är du ett steg närmre din dröm.

Scroll to top