Löjligt goda chokladbakelser

Choklad och kaffe går verkligen hand i hand. Att avnjuta en kopp kaffe tillsammans med en ruta mörk choklad kan vara guld värt många gånger om. Kladdkaka, chokladmuffins eller någon annan saftig chokladbakelse är tillsammans med den där fikan en guldkant på vardagen och många erkänner sig som ”chokladberoende”. Varför vi gillar choklad så mycket är för att vi ser det som ett afrodisiakum och att lustkänslorna ökar, men det kan nog handla om ett lyckorus av de goda hälsoeffekterna och den goda smaken.

Tips på att få till en riktigt fin chokladfondant är:

  • Riktigt smör, inget margarin eller liknande halvfabrikat, det skall vara riktigt produkter och där är det smör som gäller, osaltat eller saltat är helt en smaksak.
  • Chokladen skall vara mörk och av riktigt fin kvalité, ingen marabou alltså utan helt enkelt choklad som kommer från chokladsmak.se, den skall dessutom ha över 70 % kakaohalt.
  • Ägg som är ekologiska ger en mer etisk och kärleksfull bakelse
  • Samma sak gäller när det kommer till sockret, om man vill göra det både nyttigare för kroppen och naturen så är det ekologiskt råsocker som gäller.
  • Välj tillbehören med omtanke för miljö och för råvaran, hallon smakar riktigt bra tillsammans med choklad och då helst mörk choklad.
Scroll to top