Kaffets underbara effekter

Kaffe är förmodligen den största källan till glädje på många arbetsplatser runt om i Sverige. Det är när vi får dricka kaffe som vi även pratar med varandra, fikar och slappnar av. Dessutom har kaffe massor av bra hälsoeffekter som avslöjas av studier, samt kopplas till ett längre liv än för de som inte dricker kaffe.

 

Det skadar ju heller inte om kaffet på jobbet är riktigt gott i smaken.  Sweet Coffee ordnar kaffe på jobbet så att det alltid är riktigt välsmakande, för smak och arom är viktigare än vad man kan tro.

 

Detta händer med kroppen när du dricker kaffe

 

Men vad händer egentligen med kroppen när vi dricker en god kopp till fikat? I en artikel på Insidan i Dagens Nyheter går det att läsa om hur kaffe har en hel rad olika hälsomässiga och medicinska effekter. Vi listar några av effekter med kaffe i denna lista:

 

  • Koffein som finns i kaffe blockerar signalsubstans som gör oss trötta och slöa
  • De som uppger att de dricker mycket kaffe lever längre än de som uppger att de dricker mindre
  • Studier visar på ett starkt samband mellan kaffedrickande och cancer i lever och livmoder
  • Kaffe minskar risken för diabetes typ 2 och parkinson samt hjärt- och kärlsjukdomar
  • Tre till fyra koppar om dagen minskar risken för strok och hjärtinfarkt

 

Negativa effekter kan vara att de som är ovana att dricka mycket kaffe kan få svårt att sova om de dricker kaffe för sent om kvällen. Upp till 6-7 koppar om dagen är dock inte vetenskapligt kopplat till någon som helst hälsofara. Så det är med andra ord bara att dricka på – ta för all del en kopp till.

 

Kattkafé med kaffe

 

För den som verkligen älskar både katter och kaffe är tipset att kolla in kaféer som erbjuder både ock. I Expressen går det att läsa om ett kattkafé som är det första i sitt slag i Sverige, det har öppnat dörrarna på Södermalm i Stockholm. Kaféet kommer döpas till The Cat Corner och blir även hem för nio stycken hemlösa kissar som blivit särskilt utvalda för att passa kafélivet. Läs även om detta här i en artikel i Aftonbladet.

Scroll to top