Kaffe med smak av jul

Det som är så roligt med kaffet är att man kan variera det på många olika sätt, vilket gör det till en dryck som verkligen passar alla årstider! Nu går vi snart in i december och då kanske det är dags att hitta på lite roliga saker med kaffet inför allt julmys? 

Tidigare har vi skrivit om de olika trender som finns när det kommer till kaffe, och visst är den svarta drycken alltid populär i våra ögon, även om det är en kapselkopp direkt från maskinen eller om vi handbrygger vårt kaffe genom en filtertratt rakt ner i koppen. Det som är så roligt med kaffet är att man kan variera det på många olika sätt, vilket gör det till en dryck som verkligen passar alla årstider! Nu går vi snart in i december och då kanske det är dags att hitta på lite roliga saker med kaffet inför allt julmys? 

Om du är av den lite mer bekväma typen så kan du ju helt enkelt köpa julkaffe i butiken, det brukar ofta finnas förpackningar med kaffe speciellt för julen. För dig som är lite nördigare finns det många sätt att fördjupa sig på, och ett sätt är att se till att göra ditt kaffe juligare precis innan du brygger det. Allra bäst är det om du maler ditt kaffe själv hemma, då får du inte bara en godare kopp utan även ett bättre slutresultat när du tillsatt julsmakerna! Blanda ditt nymalda kaffe med lite olika julkryddor som du tycker om, till exempel kardemumma eller kanel. Det behöver inte vara mycket för att det ska ge kaffet en härlig julsmak. Om du dricker kapselkaffe kan du använda en kanelstång att röra runt med i stället för en sked, så blir det lite extra juligt! Du kan också slänga ner lite spännande saker i kaffet innan servering, till exempel lite vacker stjärnanis eller små tunna bitar av pomeransskal. Tycker du att kaffe helst ska vara svart och utan krusiduller? Servera en pepparkaka eller en lussebulle till kaffet så får du din touch av jul ändå. För den som inte ska ta bilen hem kan en värmande irish coffe vara perfekt en kylig julkväll! Möjligheterna är oändliga, så använd din fantasi för att skapa ett julsmakande kaffe!

Scroll to top