kaffe- och rökpaus

Den som röker får fika mer

Det är allmänt känt att rökare tar fler pauser under dagen än vad icke rökare gör. Men det gör också att det har blivit allmänt känt att rökare även fikar lite oftare. Du som blir bullsugen mitt på dagen eller eftermiddagen eller får ett kraftigt kaffesug, brukar smita iväg och skylla på röksuget istället.

Även om rökare har tendens att fika mer, så har det nya rökförbudet dock satt lite fler käppar i hjulen. Men fika/rökpauser på kontoret är inte inkluderat i detta rökförbud. Dessutom finns numera även andra metoder för att röka lite mer ”hälsosamt”. På premiumvape.se kan du titta efter e-cigg och slopa den vanliga cigaretten.

kaffe- och rökpausVarför är kaffe och cigg relaterat?

Hur kommer det sig att rökpauser ofta även förknippas med kaffe? Många rökare säger att smaken från kaffet upphöjer smaken från cigaretten vilket också gör att en rökpaus automatiskt blir till en kaffepaus. På samma gång blir en kopp kaffe till något njutningsfullt, vilket förhöjer njutningen av att stå och röka. Rökning ger även en gemenskap – något som en kopp kaffe och samtal däröver också gör det. Och pauser är nyttiga för att klara arbetsdagen.

 

Alla yrkesgrupper behöver pauser under arbetsdagen, visar ny forskning

Röka efter maten

Precis som många kaffeälskare inte kan avsluta middagen utan en kopp kaffe på maten, kan även rökare känna samma sak. Det blir nästan som en digestif och något som får avrunda hela måltiden. Till slut kan vissa maträtter t.o.m bli sammankopplade med cigaretten och gör att du uppskattar viss mat mer än annan. Rökning är därför starkt sammanlänkat med psykologi.

Scroll to top