Bra för hälsan, men inte tänderna

Att kaffe är bra för hälsan är sedan länge konstaterat, men vad kaffe däremot inte är så bra för är ens tänder, i alla fall inte när det kommer till att motverka missfärgningar – men det finns sätt att även som kaffedrickare att kunna blända omgivningen med ett vitt leende, det gäller bara att veta hur!

Redan 2010 skrev Dagens Nyheter en artikel som hyllade den goda drycken som tre av fyra svenskar dricker varje morgon. Och inte är väl det så konstigt med tanke på att det konstaterats om och om igen hur bra kaffe faktiskt är för kroppen. Nu senaste var det till exempel hälsotidningen MåBra som listade alla kaffets välgörande egenskaper såsom att kaffe får oss att minnas bättre, motverkar depressioner, stärker hjärtat, minskar risk för cancer och förbättrar ens träningsresultat med mera. Men något som man inte ska sticka under stolen med är att kaffedrickande också har sin baksida – det gula leendet. Eftersom att kaffe är brunsvart i tonen från kaffebönan får en kaffedrickare lätt missfärgade tänder vilket ofta gör att en gulnande tandrad snabbt avslöjar om en person är kaffedrickare eller inte, likaså blir effekten många gånger av te så kaffet är inte ensam bov till detta. Som tur är finns sätt att trolla bort de gula pluggarna genom att enkel göra dem vita igen, och det är genom att använda Swisslux produkter för tandblekning vilket både är en snabb och enkel lösning – men sen gäller det att sköta korten snyggt för att behålla ditt vita leende. En tandblekning håller antingen månader eller flera år, och det är beroende på hur väl du sköter din mun så desto längre tid tar det innan du behöver upprepa din tandblekning. Men visste du att det finns sätt att få tänderna att se vitare ut genom att använda kontrastfärg?

Så får du tänderna att se vitare ut

läppstift läpparAtt göra en tandblekning hemma med rätt produkter är enkelt, men den ska inte göras alltför ofta. Så när man är ”mellan blekningar” så att säga är det lätt att man undviker att le eftersom att tänderna inte har samma härligt vita nyans längre. Men det finns sätt att lura ögat att se tänderna vitare än vad de är, och det är något som modemagasinet Modette tipsar om hur du gör detta på bästa sätt:

  • Markera med läppstift som har blå undertoner – när du använder läppstift med blå undertoner ser dina tänder vitare ut, precis som att de ser gulare ut när läppstiftet istället har gula undertoner, rådfråga därför alltid i sminkbutiken så du får ett läppstift som ger vita tänder.
  • Locka personer till ditt leende – att vi lockas av människor som ler och är glada råder det ingen tvekan om, så ett sätt att locka omgivningen till att se ditt vita leende är att markera läpparna med ett vågat läppstift med blå underton och sätt lite glans eller en lätt concealer på yttre kanten av läpparna, det ger illusionen av att dina läppar är fylligare.
  • Ögonskuggan är minst lika viktig för vita tänder – precis som med läppstiftets undertoner kan också din ögonskugga få dina tänder att se gula ut, använd därför kalla nyanser såsom grönt, lila och blått eftersom dessa avleder de varma tonerna.

Så om du använder dig av dessa snabba trix ovan kan du dricka kaffe med gott samvete, ingen kommer att se om dina tänder är lite gulnade mellan tandblekningarna! Ett tips är också att äta mycket frukt och grönt – visste du till exempel att jordgubbar, äpplen och selleri faktiskt bleker dina tänder naturligt?

Scroll to top