Bästa stället att ta en kaffe-fika på

Sverige är ett av de länder som dricker mest kaffe i världen -i topp ligger vår kära granne Finland. Men å andra sidan är svenskarna mer kända för att vara det folk som älskar sina fikastunder.

Att ta sig en kopp kaffe, oavsett om det är hemma eller ute, spelar ingen roll och att börja dagen med en kopp kaffe är ett måste för många på morgonen. Den underbara aromen av nybryggt kaffe är för många lika viktig som luften vi andas.

Hitta rätt

Att mötas upp och ta en fika på stan är en social tradition för de flesta. Numera finns det en djungel av caféer att välja bland och det kan vara svårt att veta vilket café du ska besöka. Vad är det som lockar? Utsidan, inredning eller utbudet av kakor och bakelser? Med hjälp av dagens teknik kan du enkelt hitta stans bästa ställe genom att kolla vilket café som har bäst omdöme. Kanske kan det även vara så att du besöker ett ställe eftersom du går förbi och ser att ett café har många besökare -då måste det vara bra? I många fall så stämmer det.

Rätt kaffe på rätt café

För svenskar är det viktigt att kaffet smakar mycket. Det ska vara en riklig arom, får inte vara vattnigt och för de som t.ex beställer en latte, så får den inte bara smaka mjölk. En annan viktig aspekt är att kaffet ska vara varmt när du får det. Ett plus är om latten du beställt har ett fint konstverk på toppen -det förhöjer kafékänslan och ger dessutom Instagram-vänliga bilder. Inredningen har en stor påverkan men är ju en smaksak. För lite äldre personer ska det oftast kännas hemtrevligt att kliva in i ett café. De vill känna att det är som att slå sig ner i ett vardagsrum ihop med din tidning eller bok. Sköna stolar eller fåtöljer ska det vara att sitta på. För den yngre generationen passar lite mer modernare och chic stil. Finns det en uteplats att sitta på är den minst lika viktig som insidan med sköna stolar och bra bord. Utbudet av goda kakor och bakverk är viktigt men även ett val av smörgåsar, soppor eller pastarätter för den hungrige. Vissa gäster är gluten- och laktosintoleranta medan andra endast äter vegan-alternativ. Ja, det ska finnas något för alla!

Scroll to top