Att dricka gott

I dag skriver vi om de drycker vi älskar, om kaffe hjärta cancer och om julens alla smaker som så gärna passas ihop med ett sött vin eller en annan omtyckt dryck. Vi skriver även om så kallade hälsodrycker som varierar beroende på den senaste trenden, och om hur enkelt det egentligen är att dricka något nyttigt – nämligen ett glas vatten.

champagne kork alkoholAtt kaffe skyddar mot cancer är en fin liten nyhet, men att det är så gott är nästan ändå det viktigaste och härligaste med denna gudomliga dryck. I Svenska Dagbladet kan vi läsa att ju mer kaffe en dricker, desto starkare blir skyddet för just hudsjukdomen Malignt Melanom – som många drabbas av och som dessvärre är en riktigt farlig och lynnig sjukdom.

Andra minst lika härliga drycker, som kanske inte skyddar mot cancer på samma sätt, men som dock är riktigt goda att avnjuta är till exempel hälsodrycker samt inte lika nyttiga drycker, men likaledes goda – viner och öl.

Hälsodrycker som innehåller mer eller mindre socker

I en artikel i Expressen kan vi läsa om hur en testpanel provar 18 nya hälsodrycker och sätter sedan betyg på de olika varianterna. Vare sig det är kokosvatten, fermenterat te eller kombucha. Många drycker innehåller dock mycket socker, vilket inte är särskilt hälsosamt alls – så det gäller att läsa på innehållsförteckningen innan man dricker i sig vad som helst som rubriceras som hälsodryck. Men som en expert säger i samma artikel så kan man få samma effekt om inte bättre av att bara dricka vanligt vatten och äta en frukt (eller bär) på sidan om. På det sättet undviker man även tillsatta sockeringredienser.

En annan dryck som vi alla älskar, mer eller mindre, men som man måste dricka med måtta och reson, det är vin. På Wineagency kan man nu inför jul och nyår köpa hem något fint vin att stilla avnjuta. I en artikel i LTZ kan man få vidare tips och råd vad gäller just söta och smakrika drycker till julen, drycker som passar till choklad, nötter, dadlar, fikon, fruktsallad, ost och annat gott som ofta förtärs i juletid.

Sedan kan man ju alltid dricka en kopp kaffe på maten, vare sig det är jul eller nyår, det passar sig jämt och var man än befinner sig.

Scroll to top